Crypto-locker virus

Door 20, mrt, 2015
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op dit moment hebben veel bedrijven en particulieren te maken met het cryptolocker virus. Het cryptolocker virus is een uitvoerbaar programma, dat meestal via mail wordt verspreid. Doordat het een aantrekkelijke naam heeft zijn er mensen die helaas door de bijlage te openen het virus activeren.

Wat doet het virus?

In tegenstelling tot andere virussen besmet het je systeem niet, maar richt zolang het programma draait onherstelbare schade aan op je PC. Al je documenten en foto's worden onbruikbaar gemaakt.

Wat kun je doen?

Doordat iedere dag nieuwe varianten worden ontwikkeld en per mail worden afgevuurd, zijn de antivirus makers bijna machteloos. Het programma wordt simpelweg niet herkend omdat het iedere dag een andere gedaante aanneemt. Bescherm je zelf nu. Als je getroffen bent door het virus ben je in veel gevallen te laat. De schade is onherstelbaar, tenzij je aan de betalingsverplichtingen voldoet. En ook dat laatste is een gok natuurlijk. Daarnaast zijn de eisen die aan de betalingsverplichting worden gesteld vooral voor mensen die niet veel hebben met computers dermate ingewikkeld dat het soms simpelweg te moeilijk is. Daarom is het zaak om vooraf je maatregelen te nemen. Backups zijn de enige oplossing om dit probleem op te lossen. In principe moet je dagelijks een backup maken als je dagelijks werkt op je computer. Dit moet dan ook nog met verstand gebeuren, je volstaat niet met een externe harddisk aan je pc waarop je dagelijks je bestanden kopieert. Als je externe harddis aan je pc of netwerk gekoppeld is, en bereikbaar is voor het virus, heb je kans dat je backup ook wordt versleuteld.

Hulp Nodig?

Als het te laat is kan OfficeFLEX weinig voor je doen. Nog niet getroffen? Wij helpen je graag bij het bedenken van een goede backupstrategie.

20, mrt, 2015
Lees 18449 keer
Ad

Volg ons op Facebook