Print deze pagina

Windows 10 developers Preview

Door 07, okt, 2014
Beoordeel dit item
(1 Stem)

We hebben ons zelf een dagje vermaakt met de developers preview van Windows 10. En het is heerlijk, alsof je thuis komt op je pc. Net gewend aan Windows 8.1, maar de overstap is naadloos.

Op Desktop PC's ontdek je al snel het nieuwe startmenu. Een combinatie van de tegels van Windows 8.1 en het startmenu van Windows 7. In de opties kan je overigens instellen dat je toch het volledige scherm met tegels wilt. Met de rechtermuisknop kan je trouwens de tegeltjes "unpinnen" van start, zodat je een vertrouwd startmenu overhoudt. Voor iedere gebruiker, afhankelijk van het apparaat, al dan niet met touch screen, eenvoudig naar je eigen smaak in te richten.

Er is duidelijk geluisterd naar de feedback van gebruikers. Een aantal zaken zijn eenvoudiger geworden. Daarnaast is het ook makkelijker om niet gelijk een cloud-account aan te maken, zodat je hele hebben en houden in de cloud staat, maar kun je ook bij de meeste apps eenvoudig zelf inloggen.

Voor systeembeheerders is het fijn te weten dat er veel aandacht wordt besteed aan device management. Je kan met een goede inrichting toelaten dat er zowel zakelijke als privé apps op de pc staan, die zich prima naast elkaar laten draaien.

Een in de linux wereld al lang gekende optie, je kan meerdere desktops draaien, en switchen is eenvoudig. Met een druk op het venstericoontje kan je eenvoudig switchen tussen je desktops en afzonderlijke apps.

Al mijn apps lieten zich moeiteloos installeren, ook het stokoude winrar en photodraw, inmiddels toch 14 jaar oud. Onaamgename verrassing was het toevoegen van Windows Features. Ik had nog een code voor Windows Mediacenter voor Windows 8. Na installatie van de code en de feature werkte het prima, alleen stelde het systeem zich ineens voor als Windows 8.1 with Mediacenter, en stuurde me linea recta naar het windows activatie centrum, waarbij uiteraard mijn Key voor windows 8.1 niet wilde werken.

Al met al een probleemloze overstap, zowel windows xp, windows 7 en windows 8 gebruikers voelen zich snel thuis, en alles werkt zoals je mag verwachten.

14, okt, 2014
Lees 16044 keer