Joomla onderhoud

Na oplevering van een website dient er regelmatig onderhoud te worden uitgevoerd.  In de regel bestaat dit uit het controleren van de beveiliging van uw website, en uit het bijwerken van (security) updates en nieuwe versies.

Joomla beschikt over 2 update mechanismes, die u eenvoudig zelf kunt beheren. Regelmatig komt er een nieuwere versie uit van Joomla, soms voor extra fucntionaliteit, en soms voor extra beveiliging. Hiervoor is de joomla update functie aanwezig onder het menu componenten.   Daarnaast zijn er extensies aan uw website toegevoegd van derden, ook deze dienen regelmatig te worden bijgewerkt. Hiervoor is het update mechanisme aanwezig bij het menu extensies.  Als dit niet regelmatig gebeurt bestaat de kans dat uw website verouderd raakt en mogelijk gehackt wordt.

 

Monitoring Service.

Door het installeren van een monitor voor nieuwe updates, een webfirewall en een bestandsscanner kunnen updates en aanvallen snel worden gedetecteerd. Officeflex houdt uw website 24/7 in de gaten. Bij verdachte activiteiten ontvangt u direct een email zodat u direct onderhoud kan plegen.  Mocht uw website gehackt worden dan is direct te zien welke bestanden aangetast zijn en kunnen worden gerepareerd. Verdachte aanvallen kunnen worden geblokkeerd.

Kosten voor monitoring: € 7,50 per maand, exclusief btw.

Monitoring en Onderhoud.

Fijner is natuurlijk als het onderhoud voor u wordt uitgevoerd.  Aanvullend op de monitoring kan Officeflex zorgdragen voor het bijwerken van joomla en extensies en direct een onderzoek starten bij verdachte activiteiten.

Inbegrepen is:  het onmiddelijk bijwerken van updates en uitbreidingen van Joomla. Voor het installeren en updaten wordt een backup gemaakt, na installatie van de updates wordt een test gedaan of de website nog naar behoren functioneert.  Indien de website niet naar behoren functioneert wordt indien nodig een inschatting gemaakt van de werkzaamheden om de website onder de nieuwste versie te laten functioneren.  Dagelijks virusscan en controle op gewijzigde bestanden. Verdachte bestandswijzigingen worden onderzocht.

Kosten voor monitoring en onderhoud € 45,00 per maand, exclusief btw

 

Volg ons op Facebook